Извършени  мащабни акции след подадени сигнали

logo2

На 20.05.2020 г. инспектори на РК Бургас извършиха планирана проверка с патрулна лодка ИАРА 29 в акваторията на Черно море, в близост до кв. Крайморие и във водите на защитена местност  Узунгерен. В хода на проверката не са констатирани нарушения. Проверките бяха насочени към язовир Мандра, където бяха установени 2 бр. мрежи с обща дължина 100 м.
По-късно, след получен сигнал на тел.112, екип от инспектори на РК Бургас и служители на Обща администрация,  отново организират проверка на язовир Мандра, където са установени и извадени от работно положение 2 бр. хрилни мрежи с обща дължина 100 м. Мрежите са извадени и иззети с констативен протокол срещу неизвестен нарушител. По време на проверката, служителите на ИАРА получават втори сигнал за извършване на нерегламентиран риболов в езеро Вая. Малко след 19:00 часа същият екип заедно с доброволни сътрудници преориентират проверката и се насочват към посоченото място в сигнала. Пристигайки на местонарушеието, инспекторите забелязват лодка с  три лица, които залагат мрежи във водоема. В процес на организиране и пускане на патрулната лодка във водата, нарушителите забелязват контролните органи на ИАРА, възпрепятстват проверката и след последвала гонка успяват да избягат от местонарушението, като се укриват  в гориста местност около езерото. От водите на Вая са извадени 8 бр. мрежи с обща дължина 400 м. с улов в тях на риба от вида шаран. Рибата 12 кг. е върната обратно във водата, а мрежите са иззети с констативен протокол срещу неизвестен нарушител.
ИАРА изказва благодарност на всички, взели участие в акцията  и за съдействието на доброволните сътрудници.

Защита на вашите данни.

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури поема ангажимент да поддържа висок стандарт на защита на Вашите лични данни, които предоставяте в сайтовете на агенцията възможност за управление на данните на съгласието за тяхното обработване, за да отговори на изискванията на новите европейски правила за защита на личните данни. Молим ви да отделите малко време, за да се запознаете с ключови моменти от Политиката за поверителност.

Не съм съгласен

Съгласен съм