Половин километър мрежи иззеха инспектори на „РК“ Плевен

logo2

На 05.05.2020 г. при извършена проверка в гр. Никопол инспектори на“РК“ Плевен установяват лице, което продава прясна риба. Лицето е системен нарушител на разпоредбите на ЗРА. Срещу него се получават множество сигнали за извършване на нерегламентиран риболов. Същия има множество съставени актове за установяване на административни нарушения. Веднага е потърсено съдействие от органите на МВР. По време на извършената проверка на фургона, обитаван от бракониера са намерени и иззети 133 кг. прясна риба от вида бял и пъстър толстолоб и 1 бр. пресен шаран. Рибата е иззета и дарена в Дом за стари хора в с. Драгаш войвода. Съставени са 2 бр. АУАН. Непосредствено пред фургона са открити 2 бр. мрежени риболовни уреди с обща дължина 300 м., поставени в лодки. Мрежите са иззети с констативен протокол. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 238, ал. 2, т. 4 от НК. Уведомен е прокурор при РП – Плевен.

При извършена проверка в тъмната част на денонощието, на язовир „Табакова чешма“ е заловено лице в момент на поставяне на мрежи във водата. Лицето е наблюдавано със специализиран уред за нощно виждане в продължение на 20 мин. Съставен е акт за нарушаване разпоредбите на ЗРА, с който са иззети 4 бр. мрежи с обща дължина 200 м., надуваема лодка и гребла.

яз. Табакова чешмаяз.Табакова чешма

 

Защита на вашите данни.

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури поема ангажимент да поддържа висок стандарт на защита на Вашите лични данни, които предоставяте в сайтовете на агенцията възможност за управление на данните на съгласието за тяхното обработване, за да отговори на изискванията на новите европейски правила за защита на личните данни. Молим ви да отделите малко време, за да се запознаете с ключови моменти от Политиката за поверителност.

Не съм съгласен

Съгласен съм