Служители на ИАРА извадиха близо 1100 м. метра мрежи от водите на язовир Мандра

logo2

 На 26.04.2020 г., след подаден сигнал на тел. 112 за поставени мрежи в язовир Мандра, около 10:20 часа служители на „РК“ Бургас извършиха проверка на водоема между мостовете на селата Твърдица и Димчево. В хода на проверката в работно положение са установени 100 м. мрежи, които са иззети с констативен протокол срещу неизвестен нарушител. Във водата бяха върнати уловените екземпляри риби от вида шаран с тегло от 5 до 15 кг.
Други екипи на инспектори от „РК“ Бургас и служители от Обща администрация на ИАРА продължиха проверките с обход по бреговете и във водите на язовира почти през целия ден. В района на Помпена станция, между селата Димчево и Присад от работно положение са извадени близо 800 м. мрежи с улов в тях от около 100 кг. риба. Мрежите са иззети на съхранение, а рибата е върната обратно във водоема. В последствие в района на местност „Столовата“ са извадени и иззети още 200 м. мрежи.

ИАРА напомня, всички рибари да се запознаят с правилата и нормите за риболов, описани в Закона за рибарството и аквакултурите, преди да предприемат риболовен излет. Призоваваме риболовците и гражданите за съдействие по опазването на рибното богатство във вътрешните водоеми и акваторията на Черно море. За да се поддържа и спаси дивата популацията на рибата, застрашена от улов по време на размножителния период,  спасявайки женските риби и освобождавайки ги да хвърлят хайвер, се спасява потомство от над милион личинки от вида им. Апелът към всички рибари е да спазват Законът за рибарство и аквакултури, да бъдат разумни и да се стремят към опазване на рибния ресурс.

Защита на вашите данни.

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури поема ангажимент да поддържа висок стандарт на защита на Вашите лични данни, които предоставяте в сайтовете на агенцията възможност за управление на данните на съгласието за тяхното обработване, за да отговори на изискванията на новите европейски правила за защита на личните данни. Молим ви да отделите малко време, за да се запознаете с ключови моменти от Политиката за поверителност.

Не съм съгласен

Съгласен съм