Инспектори от РК „Пазарджик“ извършиха наблдение на язовир Батак“ и инспектираха процес по зарибяване в местността „Македонски борум“

logo2

На 25.04.2020 г. инспектори на „РК“ Пазарджик са извършиха наблюдение по вода и суша на язовир Батак в продължение на 11 часа. В хода на проверката, в района на местност Бункера и местност Дорковски залив са открити 2 бр. мрежи, вързани една за друга поставени в работно положение, с обща дължина  300 м. и размер на окото 60 мм и 80 мм. Уловената в тях риба от вида шаран 30 кг. и каракуда 40 кг. е освободена и върната обратно във водите на язовира. Мрежите са иззети с констативен протокол срещу неизвестен извършител. Проверени бяха и 21 любители рибари. Нарушения не са констатирани.
В района на местност Македонски борум, служителите на ИАРА  инспектираха зарибяване на язовир Батак. По време на акцията във водите на язовира бяха пуснати 400 бр. бяла риба с дължина 25 см. и 3700 бр. сом с дължина 15 см. Зарибителният материал е предоставен от Сдружение на риболовците „МИЛЕТ“- гр. Велинград.
ИАРА призовава риболовците, гражданите и институциите за съдействие по опазването на рибното богатство в язовир Батак.

Защита на вашите данни.

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури поема ангажимент да поддържа висок стандарт на защита на Вашите лични данни, които предоставяте в сайтовете на агенцията възможност за управление на данните на съгласието за тяхното обработване, за да отговори на изискванията на новите европейски правила за защита на личните данни. Молим ви да отделите малко време, за да се запознаете с ключови моменти от Политиката за поверителност.

Не съм съгласен

Съгласен съм