Продължават масираните проверки на язовир Мандра

logo2

След наблюдение, на 07.02.2020 г., във водите на язовир Мандра в района на „Столовата“, близо до село Дебелт инспектори на ИАРА  установиха мрежи с дължина около 4200 м., с размер на окото 10 см. Уловената в тях риба от вида платика, щука, шаран и бяла риба е върната обратно във водата. Мрежите са иззети с констативен протокол срещу неизвестен извършител.

На 08.02.2020 г. в района на „Стената“ на язовир Мандра, в близост до село Димчево, след извършен оглед и проверка инспекотри на ИАРА откриха поставени в работно положение мрежи с дължина около 500 м. Мрежите са иззети с констативен протокол, а уловената в тях риба е освободена и върната обратно във водите на язовира.

На 09.02.2020 г. след извършен патрул във водите на язовир Мандра, са открити  около 1200 м. мрежи поставени в работно положение. Уловената в тях риба, около 150 кг. от вида сребриста каракуда и платика, е дарена на Социален патронаж град Бургас, а мрежите са иззети с констативен протокол срещу неизвестен извършител. С цел спазване правилата за отговорен риболов и опазване на рибния ресурс, проверки на язовира ще се извършват ежедневно.

При съмнение за извършване на нарушения и нередности гражданите могат да съдействат като сигнализират на тел.112.

Защита на вашите данни.

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури поема ангажимент да поддържа висок стандарт на защита на Вашите лични данни, които предоставяте в сайтовете на агенцията възможност за управление на данните на съгласието за тяхното обработване, за да отговори на изискванията на новите европейски правила за защита на личните данни. Молим ви да отделите малко време, за да се запознаете с ключови моменти от Политиката за поверителност.

Не съм съгласен

Съгласен съм