Масирани проверки на РК Плевен

На 24.11.2019 г. при извършeна нощна проверка, служители на „РК“ Плевен откриха незаконно поставени мрежи в устието на река Искър. От водите са извадени мрежи с обща дължина 80 м., а рибата от видовете скобар, морунаж, бяла мряна и сребриста каракуда е върната във водата. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител. На 25.11.2019 г. инспектори на сектор Плевен съставиха 2бр. АУАН на системен нарушител. С актовете са иззети моторна лодка, извънбордов двигател с мощност 70к.с., акумулатор и 2бр. гребла. Срещу лицето са получавани множество сигнали за извършване на незаконен риболов с електрически ток. От 2011 г. до сега са му съставени 8 бр. АУАН, като само от началото на 2019 г. има 4 акта. Издадените наказателни постановления ще надхвърлят сумата от 10 000 лв.

На 25.11.2019 г. е получен сигнал от Дитектора на Държавно горско стопанство – Тетевен, за задържано лице от негови служители, извършващо незаконен риболов с електрически ток на водоем между гр. Тетевен и с. Рибарица. Инспекторите отреагираха незабавно на сигнала и на нарушителя е съставен АУАН. Иззети са кепче, акумулатор и уред за риболов с електрически ток. „РК“ Плевен изказват специални благодарности на Директора на ДГС – Тетевен и неговите служители за съдействието и проявения професионализъм по спазване на разпоредбите на ЗРА.

Защита на вашите данни.

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури поема ангажимент да поддържа висок стандарт на защита на Вашите лични данни, които предоставяте в сайтовете на агенцията възможност за управление на данните на съгласието за тяхното обработване, за да отговори на изискванията на новите европейски правила за защита на личните данни. Молим ви да отделите малко време, за да се запознаете с ключови моменти от Политиката за поверителност.

Не съм съгласен

Съгласен съм