Извършени проверки от инспектори на ИАРА Пазарджик

     На 15.12.2018 г. след подаден сигнал от любители риболовци за заложени мрежи на яз. Карабунар е извършена проверка от инспектори на ИАРА Пазарджик. При проверката са открити 3 бр. мрежи в работно положение вързани една за друга с обща дължина над 450 м. и размер на окото 60 мм, 80 мм и 120 мм. Уловената в тях риба-толстолоб-5 бр.-около 100 кг., шаран-8 бр.-около 25 кг. и каракуда 40 бр. около 50 кг. е освободена и върната жива във водата. Извършителите са избягали с лек автомобил, след като са забелязали автомобила на ИАРА. Мрежите са иззети и е съставен протокол срещу неизвестен извършител. Изказваме благодарност на любителите рибари за оказаното съдействие.

На 17.12.2018 г. е извършена проверка и на яз. Батак по суша и по вода. В хода на проверката е открита мрежа в работно положение в района на Дорковски залив с обща дължина около 60 м. и големина на окото 60 мм. Уловената в нея риба каракуда-15 бр. 20кг., червеноперка-30 бр. 5кг. и костур-15 бр. 6 кг. е върната обратно в язовира, а мрежата иззета с протокол. Бяха проверени и 5 любители риболовци, като други нарушения не са констатирани.

Защита на вашите данни.

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури поема ангажимент да поддържа висок стандарт на защита на Вашите лични данни, които предоставяте в сайтовете на агенцията възможност за управление на данните на съгласието за тяхното обработване, за да отговори на изискванията на новите европейски правила за защита на личните данни. Молим ви да отделите малко време, за да се запознаете с ключови моменти от Политиката за поверителност.

Не съм съгласен

Съгласен съм