МАСИРАНИ ПРОВЕРКИ НА ИАРА В НАВЕЧЕРИЕТО НА НИКУЛДЕН

Установените нарушения са четири от общо 53 проверени обекта

За периода от 30.11.2018 г. до 03.12.2018 г. инспекторите на ИАРА извършиха 53 проверки в търговската мрежа в цялата страна, в рибовъдни стопанства, във вътрешните водоеми, както и на превоза на риба. Съставени са 4 акта за нарушения на Закона за рибаството и аквакултурите (ЗРА) и са предприети действия, съгласно закона.

Служители на ИАРА са извършили проверка на язовир Мандра в град Бургас след получен сигнал на тел.112 за наличие на лица, които извършват улов на риба с гумена лодка и мрежи във водите на язовира. При извършване на проверката е установено наличието на 21 броя мрежи, поставени в работно положение. Те са с обща дължина 1 050 метра и са извадени от водата, а уловът от тях е дарен на “Социален патронаж” в Бургас.

В друг морски град – Варна, на територията на Варненско езеро са заловени трима нарушители, извършвали незаконен риболов чрез косене (търмъчене). Съставени са актове актове за установяване на административни нарушения, а уредите, послужили за извършване на нарушенията, са иззети.

При подаден сигнал от любители риболовци е извършена и проверка на река Въча в района на село Куртово Конаре. Забелязан е нарушител, извършвал риболов на балканска пъстърва, който е задържал и укрил в гащеризона си 3 броя от уловената риба. Съставен му е акт, а въдицата и макарата са били иззети.

Без констатирани нарушения са извършените проверки в търговските мрежи на градовете Асеновград, Садово, Раднево, Чирпан, Сливен и Нова Загора. Нарушения няма и в Рибовъдно стопанство „Над Злати Николов“. В област Хасково проверката включи и язовир Тракиец, както и пазара в град Любимец – без установени нарушения по ЗРА.  Няма нарушения и на общинските пазари в Бяла и в селата Ценово, Долна студена и Полско косово. Проверки са извършени и по реките Янтра и Дунав в област Русе. Съставени са общо 53 констативни протокола.

Проверките на инспекторите на ИАРА продължават.

Защита на вашите данни.

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури поема ангажимент да поддържа висок стандарт на защита на Вашите лични данни, които предоставяте в сайтовете на агенцията възможност за управление на данните на съгласието за тяхното обработване, за да отговори на изискванията на новите европейски правила за защита на личните данни. Молим ви да отделите малко време, за да се запознаете с ключови моменти от Политиката за поверителност.

Не съм съгласен

Съгласен съм