Предварителна среща по повод „Конференцията на високо равнище за риболова и аквакултурите в Черно море“

Изп. директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) доц. Галин Николов взе участие в предварителна среща по повод „Конференцията на високо равнище за риболова и аквакултурите в Черно море” между заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев и Илья Шестаков, заместник-министър на селското стопанство на Руската Федерация.
„Разчитаме, че всички държави в района на Черно море ще съдействат за подобряване контрола срещу нелегалния и нерегламентиран улов на риба. Това би спомогнало за запазване на ценния общ природен ресурс, който всички ние имаме”, заяви г-н Атанас Добрев. Всички заедно посетиха рибовъдна ферма до град Самоков, където гостът беше запознат с условия и технологията за развъждане на сребърна сьомга у нас.
Зам.-министърът на селското стопанство на Руската Федерация Илья Шестаков е в България във връзка с Конференцията на високо равнище за риболова и аквакултурите в Черно море. Съорганизатори на срещата са Генералната комисия по рибарство за Средиземно море в рамките на Световната организация по храни и земеделие ФАО към ООН с правомощия по отношение на Черно море и Министерство на земеделието, храните и горите на Република България.
Изказвания по време на конференцията ще направят от 9:15 часа утре в хотел Балкан, бивш Шератон, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и Еврокомисарят по околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела. Поканени за участие са и министри и заместник-министри на земеделието от страните в Черноморския район, в това число и на страни извън ЕС.
В 12:15 часа е предвидено подписване на съвместна декларация за нелегалния, недеклариран и нерегламентиран улов, след която ще бъде дадена пресконференция.

Защита на вашите данни.

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури поема ангажимент да поддържа висок стандарт на защита на Вашите лични данни, които предоставяте в сайтовете на агенцията възможност за управление на данните на съгласието за тяхното обработване, за да отговори на изискванията на новите европейски правила за защита на личните данни. Молим ви да отделите малко време, за да се запознаете с ключови моменти от Политиката за поверителност.

Не съм съгласен

Съгласен съм