Съвместни проверки между ИАРА Русе и ДЛС „Дунав“

   На 09.05.2018 г. беше извършена съвместна проверка от служители на ИАРА Русе и служители на  ДЛС „Дунав” в района на островите Батин и Дойчов остров.

При проверката в района на остров Батин  в работно положение са открити  6 броя немаркирани мрежени риболовни уреди на неизвестен извършител с обща дължина 290 метра и уловена в тях риба 1 бр. толстолоб, 1 бр. бял амур, 1 бр. шаран и 2 бр. сом всички с общо тегло около 16 кг.

При проверката на остров Дойчов остров – забранен за риболов със всякакъв вид риболовни уреди и средства съгласно точка 3.4 на Заповед № РД 09-98/26.02.2016 г. на МЗХ, в  работно положение са открити  2 броя немаркирани мрежени риболовни уреди на неизвестен извършител с обща дължина 90 метра и уловена в тях риба 1 бр. шаран, 1 бр. бял амур и 1 бр. сом всички с общо тегло около 10 кг.

Риболовните уреди са иззети, а уловената в тях риба е върната обратно във водата.

Защита на вашите данни.

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури поема ангажимент да поддържа висок стандарт на защита на Вашите лични данни, които предоставяте в сайтовете на агенцията възможност за управление на данните на съгласието за тяхното обработване, за да отговори на изискванията на новите европейски правила за защита на личните данни. Молим ви да отделите малко време, за да се запознаете с ключови моменти от Политиката за поверителност.

Не съм съгласен

Съгласен съм