Успешна съвместна акция на ИАРА Монтана и РУП Монтана

Непосредствено преди Никулден, към 22 часа в района на монтанското село Горно Церовене, инспектори на ИАРА Монтана са забелязали лица, извършващи риболов с мрежи в язовир „Огоста“. Бракониерите се опитали да избягат, като преди това са взели със себе си и улова от близо 200 кг. риба. Служителите на ИАРА веднага са подали сигнал в полицията. След предприето издирване нарушителите са заловени, в момента, когато разтоварват улова и използваните уреди и средства в частен имот в землището на село Горно Церовене.
Открити са 172 кг риба от вида „бяла риба“, уловена в мрежи и поставена в найлонови чували, както и гумена надуваема лодка с гребла. Направено е и последващо претърсване, при което е иззет и лек автомобил, използван от нарушителите. По случая е образувано досъдебно производство.

Защита на вашите данни.

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури поема ангажимент да поддържа висок стандарт на защита на Вашите лични данни, които предоставяте в сайтовете на агенцията възможност за управление на данните на съгласието за тяхното обработване, за да отговори на изискванията на новите европейски правила за защита на личните данни. Молим ви да отделите малко време, за да се запознаете с ключови моменти от Политиката за поверителност.

Не съм съгласен

Съгласен съм