Заловени лица, превозващи незаконно придобита риба

На 05.12.2017 г. инспектори от ИАРА Варна съвместно със служители от сектор „СПС“ на ОДМВ гр. Варна проведоха съвместна акция.
В с. Детелина, общ. Долни чифлик е спрян автомобил, превозващ риба от вида шаран – 43.100 кг. и толстолоб – 27.100 кг. Превозното средство не разполага с разрешително по Закона за ветеринарномедицинската дейност. Водачът на автомобила не е представил декларация за произход и документ за превоз на рибата. На нарушителя е съставен 1 брой АУАН, с който е иззета рибата.

Същият ден при извършена проверка в гр. Белослав е заловен друг нарушител, превозващ с автомобил жива риба от вида шаран – 62 кг. и жива риба от вида бяла риба – 44 кг., без необходимия лиценз на превозното средство по Закона за ветеринарномедицинската дейност. Съставен е 1 брой АУАН.
Количество риба иззето по време на двете акции в размер на 105.100 кг. шаран, 27.100 кг. толстолоб и 44 кг. бяла риба е дарена на Социален учебно-професионален център „Анастасия д-р Железкова“.

Защита на вашите данни.

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури поема ангажимент да поддържа висок стандарт на защита на Вашите лични данни, които предоставяте в сайтовете на агенцията възможност за управление на данните на съгласието за тяхното обработване, за да отговори на изискванията на новите европейски правила за защита на личните данни. Молим ви да отделите малко време, за да се запознаете с ключови моменти от Политиката за поверителност.

Не съм съгласен

Съгласен съм