Работна среща по проблемите на дребно-мащабния риболов се проведе в Белене

Работна среща по проблемите на дребно-мащабния риболов се проведе в Белене на 4 октомври в зала 26 на общинската администрация. Организатор на форума бе местното рибарско сдружение „Рибел”, със съдействието на местната власт. Сред присъстващите бяха изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури доц. д-р Галин Николов, директорът на Главна дирекция „Рибарство и контрол” Тодор Ангелов, председателят на „Рибел” – Белене Иван Радулов, кметът на общината Милен Дулев, рибари и производители на аквакултури от Мартен и Белене.

Дискутирани бяха някои от основните проблеми на бранша – борба с бракониерството, отделянето на дребно-мащабния риболов със свои правила и срокове за забрани. Обсъдено бе и необходимостта от промяна на нормативната база, свързана с определянето на лодкостоянка и рибарско селище. Единодушно бе становището на рибарската общност, че е недопустимо отпадането на риболовния дневник, тъй като това би довело до липсата на контрол и засилване на сивия сектор.

„Срещата в Белене бе първа от поредица подобни”, посочи изпълнителният директор на ИАРА доц. д-р Галин Николов. Целта им е да се вземат под внимание проблемите и исканията на хората от бранша, които да залегнат в бъдещи промени на Закона за рибарството и аквакултурите.

Защита на вашите данни.

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури поема ангажимент да поддържа висок стандарт на защита на Вашите лични данни, които предоставяте в сайтовете на агенцията възможност за управление на данните на съгласието за тяхното обработване, за да отговори на изискванията на новите европейски правила за защита на личните данни. Молим ви да отделите малко време, за да се запознаете с ключови моменти от Политиката за поверителност.

Не съм съгласен

Съгласен съм