ИАРА остава на пост при река Въча до приключване на почистването на реката

След спирането на водата в река Въча в Кричим, с цел превантивно почистване на коритото на 18.09.2017 г., което предизвика масово ловене на балканска пъстърва и мряна от жители на близкия квартал, ръководството на ИАРА, в лицето на изпълнителния директор на агенцията доц. д-р Галин Николов и началника на отдел „РК-Южна България“ гр. Пловдив – Христомир Копчев пристигнаха на място.
Два екипа от инспектори на ИАРА Стара Загора и Пловдив, съвместно с горски служители и представители на местното сдружение на любителите риболовци правят всичко по силите си да спасят рибата, останала на сухо.
Екипите на ИАРА, горски служители и любители риболовци ще продължат да охраняват реката от набези, до приключване на почистването в четвъртък.
Въпреки, че ИАРА не беше информирана своевременно за предстоящото спиране на водата, довело до създалата се ситуация, доц. Николов отбеляза, че са спасени над две хиляди бройки от ресурса от риба в реката, включително маломерна пъстърва, зарибявани по-рано тази и миналата година с парите на риболовците. Най-вероятно обаче, също толкова риба е била изядена от жителите на махалата.

Защита на вашите данни.

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури поема ангажимент да поддържа висок стандарт на защита на Вашите лични данни, които предоставяте в сайтовете на агенцията възможност за управление на данните на съгласието за тяхното обработване, за да отговори на изискванията на новите европейски правила за защита на личните данни. Молим ви да отделите малко време, за да се запознаете с ключови моменти от Политиката за поверителност.

Не съм съгласен

Съгласен съм