Приключи започналата снощи мащабна акция на ИАРА на язовир „Мандра“

 

В 14.00 ч. на 01.09. приключи започналата снощи и продължила 12 часа акция на инспекторите от ГД „Рибарство и контрол“ на ИАРА срещу бракониерските набези в язовир „Мандра“. Както ИАРА вече съобщи, реализацията обхвана повече от половината от водния обект, който е с обща площ близо 40 кв. км. Извадени бяха 400 кг риба от вида „костур“, „сулка“, „платика“ и „таранка“, 74 броя мрежи, с обща дължина 7,4 км и два броя пластмасови бракониерски лодки. В акцията се включиха и доброволни сътрудници на Агенцията.
Проведените през последните две денонощия операции от страна на ИАРА в най-мащабния водоем от Четирите Бургаски езера „Мандра“ и тази в езерото „Вая“, при които са иззети над половин тон риба и 114 мрежи и четири лодки, са най- големите за изминалия месец и са в изпълнение на плана за провеждане на масирани проверки в двата водни обекта.


Защита на вашите данни.

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури поема ангажимент да поддържа висок стандарт на защита на Вашите лични данни, които предоставяте в сайтовете на агенцията възможност за управление на данните на съгласието за тяхното обработване, за да отговори на изискванията на новите европейски правила за защита на личните данни. Молим ви да отделите малко време, за да се запознаете с ключови моменти от Политиката за поверителност.

Не съм съгласен

Съгласен съм