Поредна нощна акция на инспекторите от Главна дирекция Рибарство и контрол на ИАРА

 

Снощи, 1 септември, в 1 часа започна проверка по установяване на незаконен риболов в язовир Мандра, която продължава и към 11.30 ч. на обяд. Язовирът е най-големият от Четирите Бургаски езера, с обща площ от 38.84 км и с установен най- голям брой бракониерски набези, заедно с езерото Вая. Реализацията от страна на инспекторите от ГД РК на ИАРА обхваща половината от водния обект, в следствие на което само от сутринта бяха извадени почти рекордният брой от 60 мрежи, с обща дължина 6 км и съдържаща се в тях 200 кг риба от вида „костур“, „сулка“ и „платика“. Съставен е констативен протокол срещу неизвестен извършител.
Освен като площ, езерото Мандра е един от най- значимите водни обекти в Бургаска област с европейско значение с рибното си и орнитологично разнообразие. С оглед на това, ИАРА провежда регулярни акции в този водоем, като само при предишната бяха иззети 1 200 м. мрежи, с улов от почти 90 кг. сребриста каракуда, която беше върната във водата, а на брега бяха открити четири гумени лодки.


Защита на вашите данни.

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури поема ангажимент да поддържа висок стандарт на защита на Вашите лични данни, които предоставяте в сайтовете на агенцията възможност за управление на данните на съгласието за тяхното обработване, за да отговори на изискванията на новите европейски правила за защита на личните данни. Молим ви да отделите малко време, за да се запознаете с ключови моменти от Политиката за поверителност.

Не съм съгласен

Съгласен съм