Заловен бракониер на езерен рак на яз. Батак

 

От 22.00 часа на 07.08.2017 г. до 13.00 часа на 08.08.2017 г. инспектори от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури – Бургас, съвместно с трима доброволни сътрудници на Агенцията, извършиха проверка на яз. Батак. Заловен е нарушител с кану, който извършва риболов на езерен рак с винтери /кошове/. По случая е съставен акт за установяване на административно нарушение, с който са иззети кану и 30 бр. винтери. В тайник, в дъното на кануто са открити 60 кг. раци, върнати във водата.
От водите на язовира са извадени още 220 бр. коша с приблизително 30 кг. раци, върнати във водата. Съставен е констативен протокол на неизвестен извършител.
В акцията е получено съдействие от служители на Районно полицейско управление – Пещера.

Защита на вашите данни.

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури поема ангажимент да поддържа висок стандарт на защита на Вашите лични данни, които предоставяте в сайтовете на агенцията възможност за управление на данните на съгласието за тяхното обработване, за да отговори на изискванията на новите европейски правила за защита на личните данни. Молим ви да отделите малко време, за да се запознаете с ключови моменти от Политиката за поверителност.

Не съм съгласен

Съгласен съм