Проверки на яз. Батак

 

На 03 срещу 04.08.2017 г. инспектори на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, отдел „Рибарство и контрол – Южна България“, Пазарджик са извършили нощна проверка по вода на яз. Батак. В района на Костандовски залив, са открити 8 бр. кошове за раци, а в района на Дорковски залив е открита 1 бр. мрежа с дължина около 60 м, и размер на окото, 30мм. Уловените около 10кг. раци и 5 кг. костур са освободени и върнати във водата.
На 05.08.2017 г. след подаден сигнал около 19.00 ч. в района на местност Арабаджи дере – яз.Батак, са открити други кошове за раци – 10 бр. Неизвестни извършители със синя лодка са избягали .Уловените раци около 15 кг. са върнати във водата. През нощта след наблюдение на язовира, проверката е продължила до 06 ч. на 06.08.2017 г., като в същата местност са открити други 10бр. кошове с раци. Раците са върнати в язовира.
Съставени са протоколи срещу неизвестни извършители и уредите са иззети. Други нарушения не са констатирани. При проверката е оказано съдействие от служители на ПУ – Батак.

Защита на вашите данни.

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури поема ангажимент да поддържа висок стандарт на защита на Вашите лични данни, които предоставяте в сайтовете на агенцията възможност за управление на данните на съгласието за тяхното обработване, за да отговори на изискванията на новите европейски правила за защита на личните данни. Молим ви да отделите малко време, за да се запознаете с ключови моменти от Политиката за поверителност.

Не съм съгласен

Съгласен съм