Извършени проверки на ез. Вая и съвместни инспекции с инспектори от Румъния

 

На 10.07.2017 г. бе извършена нощна проверка на ез. Вая с патрулна лодка ИАРА 29 от служители на сектор РК Бургас.
Намерени бяха в работно положение хрилни мрежи с дължина около 480 м. Рибата от вида „сребриста каракуда“ бе върната обратно във водата.

На 11.07.2017 г. в 11:00 часа, след подаден сигнал от граждани на тел.112 за наличие на мрежи в работно положение на ез. Вая, в района на пясъчника, служители на РК сектор Бургас направиха проверка на място. Мрежите са открити и извадени от водите на езерото. Не е установено наличие на риба. Съставен е КП срещу неизвестен извършител.
Същият ден инспектори от сектор РК Бургас извършиха и съвместни проверки с инспектори от Румъния на търговска мрежа, пристанища, разтоварване на квотна риба от вида „цаца“ в община Несебър. Съставени са съвместни КП от проверките. До 14.07.2017г. ще бъдат проверени и останалите пристанища по Южното черноморие в област Бургас.

Защита на вашите данни.

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури поема ангажимент да поддържа висок стандарт на защита на Вашите лични данни, които предоставяте в сайтовете на агенцията възможност за управление на данните на съгласието за тяхното обработване, за да отговори на изискванията на новите европейски правила за защита на личните данни. Молим ви да отделите малко време, за да се запознаете с ключови моменти от Политиката за поверителност.

Не съм съгласен

Съгласен съм