Хванати са 9 бракониери на язовирите ”Студен кладенец” и “Кърджали”

София, 27 септември 2010 г. –  Инспектори на сектор “Рибарство и контрол” към ИАРА Кърджали със съдействието на служители на “Жандармерия” – Кърджали и МВР – Кърджали са извършили пет дневна акция на язовирите “Студен кладенец” и “Кърджали” срещу бракониери. По време на проверките са хванати 9 бракониера на които са съставени 11 акта за извършване на стопански риболов и за улов с непозволени средства.  За периода са конфискувани общо 820 метра бракониерски мрежи, 3 гумени лодки и един риболовен уред “сара” с дължина 350 метра.

Акцията е започнала от язовир “Студен кладенец”, където са забелязани и наблюдавани група лица извършващи незаконен риболов. Петимата бракониери са хванати в момент на изваждане на мрежи от язовира. От тях са конфискувани 600 метра мрежи и една гумена лодка. Съставени са им 5 акта за незаконен улов.

На язовир “Кърджали” са  заловени двама бракониери. От тях също е конфискувана една гумена лодка и 200 метра мрежи. На нарушителите са съставени 2 акта за незаконен улов.

При нова проверка на язовир “Студен кладенец” са хванати двама бракониери. Инспекторите на ИАРА Кърджали са им съставили 4 акта – за извършване на стопански риболов и за улов с непозволени средства. От нарушителите са иззети една гумена лодка, 2 бр. мрежи с обща дължина 20 метра и едни бр. “сара” с дължина  350 метра.

За периода на проверката от ИАРА Кърджали са съставили и 5 акта на любители рибари за риболов без билети.

Защита на вашите данни.

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури поема ангажимент да поддържа висок стандарт на защита на Вашите лични данни, които предоставяте в сайтовете на агенцията възможност за управление на данните на съгласието за тяхното обработване, за да отговори на изискванията на новите европейски правила за защита на личните данни. Молим ви да отделите малко време, за да се запознаете с ключови моменти от Политиката за поверителност.

Не съм съгласен

Съгласен съм