Заловени са двама бракониери на язовир “Студена”

София, 6 август 2010 г. –  По сигнал на гражданин, инспектори от сектор “Рибарство и контрол” към Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Перник и служители на 2-ро РПУ Перник са извършили рано тази сутрин проверка на язовир “Студена”.  

Инспекторите са засекли двама бракониери, които са разположили риболовни уреди в работно положение. На бракониерите са съставени 2 акта и от тях са конфискувани 2 гумени лодки, един малък двигател, 3 бр. риболовни уреди тип “комбайни” с обща дължина 150 метра и 7 въдици.

От ИАРА Перник припомнят, че уловът на риба в язовир “Студена”, който е питеен водоизточник на Перник и се стопанисва от ВиК Перник е забранен целогодишно и за любителски, и за стопански цели.

Защита на вашите данни.

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури поема ангажимент да поддържа висок стандарт на защита на Вашите лични данни, които предоставяте в сайтовете на агенцията възможност за управление на данните на съгласието за тяхното обработване, за да отговори на изискванията на новите европейски правила за защита на личните данни. Молим ви да отделите малко време, за да се запознаете с ключови моменти от Политиката за поверителност.

Не съм съгласен

Съгласен съм