900 метра бракониерски мрежи иззети при проверки на водоеми от инспектори на ИАРА. Бракониери от страх си зарязват джипа и джапанките на яз. “Синдиката”

София, 17 юни 2010 г. –  При подаден сигнал в РПУ Луковит за бракониери на яз. “Синдиката” на река Златна Панега е извършена проверка на язовира от служители на полицията и инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Ловеч. При пристигане на брега на водоема служителите от РПУ Луковит намират изоставен автомобил „Сузуки Витара” с ловешка регистрация, помпа за гумена лодка и чифт мъжки чехли.

Инспекторите от ИАРА Ловеч извършват заграждане на язовира и започват претърсване на водната площ на яз. “Синдиката”. При проверката откриват скрита гумена лодка и рибарска мрежа с дължина 100 метра. Лодката и мрежата са иззети от инспекторите на ИАРА.  Полицаите успяват да задържат нарушителите Х.Х. (27 г.) и Н.Н. (32 г.) – и двамата от Луковит, които признават, че са опитали да извършат бракониерски риболов, но подплашени от проверката са избягали.

При проверка на река Дунав при устието на Лом, инспектори от ИАРА Монтана са иззели 7 бр. мрежи с обща дължина 550 метра. Съставени са констативни протоколи на неизвестен извършител.

На яз. “Кърджали” инспектори от ИАРА Кърджали са извадили над 150 метра бракониерски хрилни мрежи, а на яз. “Жребчево”, инспектори на ИАРА Сливен са иззели 100 метра бракониерска мрежа.

Защита на вашите данни.

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури поема ангажимент да поддържа висок стандарт на защита на Вашите лични данни, които предоставяте в сайтовете на агенцията възможност за управление на данните на съгласието за тяхното обработване, за да отговори на изискванията на новите европейски правила за защита на личните данни. Молим ви да отделите малко време, за да се запознаете с ключови моменти от Политиката за поверителност.

Не съм съгласен

Съгласен съм