Заловени са трима бракониери на река Дунав при проверка на инспектори на ИАРА

Инспекторите са съставили общо 9 акта за нарушения на Закона за рибарството и аквакултурите

София, 22 август 2014 г. –  Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Плевен са извършили проверка по река Дунав. В района на остров „Градина” на речен километър 594 е проверен риболовен кораб и е установено, че лицето извършва стопански риболов без необходимото удостоверение за което нарушение му е съставен акт за нерегламентиран стопански риболов, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/. Инспекторите на ИАРА Плевен са продължили проверката и срещу граничния пункт в района на гр. Белене при речен км. 577 са забелязали рибарска лодка, която се движи на скорост от Румънския бряг към Българския. Инспекторите се насочват към нея и когато навлиза в нашата територия те започват преследване и опит да  извършат проверка. Двете лица в лодката се опитват да избягат и препятстват проверката като започват да блъскат борда на служебната лодка на ИАРА. За случая веднага са уведомени  РУ „Полиция“ Никопол и Гранична полиция. В района на гр. Никопол лодките излизат на брега. Лицата са заловени и са им съставени 5 акта за нарушения на ЗРА. Тези лица са знакови бракониери от гр. Никопол по река Дунав.  Преди месец инспектори от отдел „Рибарство и контрол“ на ИАРА Велико Търново, също са били хванали тези лица и са им съставили 7 акта.

В процеса на проверката, инспекторите са съставили и 3 акта на лица, извършващи любителски риболов без билети. Риболовните им уреди са отнети.

Защита на вашите данни.

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури поема ангажимент да поддържа висок стандарт на защита на Вашите лични данни, които предоставяте в сайтовете на агенцията възможност за управление на данните на съгласието за тяхното обработване, за да отговори на изискванията на новите европейски правила за защита на личните данни. Молим ви да отделите малко време, за да се запознаете с ключови моменти от Политиката за поверителност.

Не съм съгласен

Съгласен съм