Общо 300 метра бракониерски мрежи са иззети от язовирите „Жребчево“ и „Александър Стамболийски“ при проверки на инспектори на ИАРА Стара Загара, Сливен и Габрово

София, 29 май 2014 г. Общо 300 метра бракониерски мрежи са иззети от язовирите „Жребчево“ и „Александър Стамболийски“ при проверки на инспектори на ИАРА Стара Загара, Сливен и Габрово.

Инспектори от отдели “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора и Сливен са извършили съвместна проверка на язовир „Жребчево“, като е извършен обход по вода и суша на всички местности на водоема. В района на местностите  Лавандулата и Паничерево са открити и извадени от водата 200 метра бракониерски хрилни мрежи. Уловената в тях около 10 кг. риба /4 кг.каракуда, 5 кг.платика и 1 кг.сом/ е освободена и върната обратно във водата. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Габрово са извършили нощна проверки по вода на язовир „Александър Стамболийски“. В района на местността „Сухото дере“ са  открити две бракониерски мрежи в работно положение с приблизителна дължина 100 метра. Уловената в тях 10 кг. риба /сом и червенопер/ е върната обратно във водата. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.