Общо 300 метра бракониерски мрежи са иззети от язовирите „Жребчево“ и „Александър Стамболийски“ при проверки на инспектори на ИАРА Стара Загара, Сливен и Габрово

София, 29 май 2014 г. Общо 300 метра бракониерски мрежи са иззети от язовирите „Жребчево“ и „Александър Стамболийски“ при проверки на инспектори на ИАРА Стара Загара, Сливен и Габрово.

Инспектори от отдели “Рибарство и контрол” на ИАРА Стара Загора и Сливен са извършили съвместна проверка на язовир „Жребчево“, като е извършен обход по вода и суша на всички местности на водоема. В района на местностите  Лавандулата и Паничерево са открити и извадени от водата 200 метра бракониерски хрилни мрежи. Уловената в тях около 10 кг. риба /4 кг.каракуда, 5 кг.платика и 1 кг.сом/ е освободена и върната обратно във водата. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен нарушител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Габрово са извършили нощна проверки по вода на язовир „Александър Стамболийски“. В района на местността „Сухото дере“ са  открити две бракониерски мрежи в работно положение с приблизителна дължина 100 метра. Уловената в тях 10 кг. риба /сом и червенопер/ е върната обратно във водата. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Защита на вашите данни.

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури поема ангажимент да поддържа висок стандарт на защита на Вашите лични данни, които предоставяте в сайтовете на агенцията възможност за управление на данните на съгласието за тяхното обработване, за да отговори на изискванията на новите европейски правила за защита на личните данни. Молим ви да отделите малко време, за да се запознаете с ключови моменти от Политиката за поверителност.

Не съм съгласен

Съгласен съм