Иззети са общо 550 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА Хасково и Монтана

София, 28 май 2014 г. Иззети са общо 550 метра бракониерски мрежи при проверки на инспектори на ИАРА Хасково и Монтана.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Хасково са извършили нощна проверка на язовир „Ивайловград“ в района над устието на язовира. Открити и извадени от водата са 3 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 150 метра. Уловената в тях около 30 кг. риба – шаран е освободена и върната обратно във водата. Мрежите са иззети и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.

Инспектори от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Монтана са извършили нощна проверки по река Дунав в района на 742 р.км. – Лимана на пристанище Лом и по река Лом. В устието на река Лом са намерени и извадени от водата 4 бр. бракониерски хрилни мрежи с обща дължина 400 метра. Те са конфискувани с констативен протокол срещу неизвестен нарушител. Уловената около 5 кг. риба –платика е върната обратно във водата.

Защита на вашите данни.

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури поема ангажимент да поддържа висок стандарт на защита на Вашите лични данни, които предоставяте в сайтовете на агенцията възможност за управление на данните на съгласието за тяхното обработване, за да отговори на изискванията на новите европейски правила за защита на личните данни. Молим ви да отделите малко време, за да се запознаете с ключови моменти от Политиката за поверителност.

Не съм съгласен

Съгласен съм