Хванати са двама бракониери и са съставни актове на лица, извършващи риболов по време на забрана при проверки по водоеми на инспектори на ИАРА Габрово и Враца

София, 17 април 2013 г. –  Хванати са двама бракониери и са съставни общо 3 акта на лица, извършващи риболов по време на забрана при проверки по водоеми на инспектори на ИАРА Габрово и Враца.

Инспектори от сектор „Рибарство и контрол“ на ИАРА Габрово са извършили проверка на микроязовир край с.Ряховците,община Севлиево. Там са забелязани две лица, изваждащи мрежи от водата. Бракониерите са се опитали да осуетят проверката, но са хванати. На лицата с инициали И.С и М.Й са съставени актове за нерегламентиран стопански риболов и риболов по време на забрана.От тях е иззета хрилна мрежа с приблизителна дължина 60 метра. При проверка по река Росица са съставени също 2 акта на нарушители за риболов по време на забрана.

Инспектори от сектор „Рибарство и контрол“ на ИАРА Враца са извършили проверка по река Дунав в района на град Козлодуй. В района на р.км.699  е открита бракониерска мрежа с дължина 100 метра и размер на окото 100 мм.  Мрежата е иззета от контролните органи на ИАРА и е съставен протокол срещу неизвестен нарушител.Уловената риба – около 7 кг. сребриста каракуда и морунаш  е върната обратно във водата.  При проверка на река Скът в района на с.Липница е хванато лице, извършващо любителски риболов по време на забрана. На нарушителят е съставен акт и от него е иззета 1 бр. въдица.

Защита на вашите данни.

Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури поема ангажимент да поддържа висок стандарт на защита на Вашите лични данни, които предоставяте в сайтовете на агенцията възможност за управление на данните на съгласието за тяхното обработване, за да отговори на изискванията на новите европейски правила за защита на личните данни. Молим ви да отделите малко време, за да се запознаете с ключови моменти от Политиката за поверителност.

Не съм съгласен

Съгласен съм